Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /var/www/magyaragora.org/html/include/functions.php on line 74

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/magyaragora.org/html/include/functions.php:74) in /var/www/magyaragora.org/html/include/session_handle.php on line 53

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/magyaragora.org/html/include/functions.php:74) in /var/www/magyaragora.org/html/include/session_handle.php on line 53
magyaragora.org
 


MAGYAR AGORAVITAHÉTVÉGEHÁTTÉRANYAGOKELEMZÉSEK


Nyilvános vita

Az 1000 fős országos mintán készített előzetes felmérés után egy szűkebb, 250 fős reprezentatív mintát választunk ki, ellátjuk kiegyensúlyozott információs anyaggal, és felkérjük a részvételre a nyilvános vitán.

A Vitahétvége azt segíti minden lehetséges eszközzel, hogy a résztvevők az adott kérdésekről minél árnyaltabb véleményt alkothassanak.

A véletlenszerűen kialakított csoportokban zajló, irányított csoportmegbeszéléseket plenáris ülések váltják, ami biztosítja, hogy az eltérő vélemények a lehető legtisztábban artikulálódjanak.

A módszer nem törekszik közös döntés kialakítására. A csoportmegbeszéléseket irányító, képzett vitavezetők ügyelnek arra, hogy a társaság semmilyen kis magja ne uralhassa a vitát, és egyetlen résztvevő se érezze azt a kényszert, hogy mindenképpen valamilyen konszenzusra kell jutnia a csoportnak.

A résztvevők a hétvége során 17 csoportban vitatják meg a kérdéseket és három plenáris ülésen vesznek részt: ezen a hétvégén ők lesznek azok, akik megszemélyesítik a magyar társadalmat. Megvitatják a szegénység, a diszkrimináció, a szegregáció és integráció dilemmáit, és a kamerák előtt találkoznak azokkal a politikusokkal és szakemberekkel, akik vagy döntési helyzetben vannak, vagy tudásukkal és nézeteikkel formálhatják a politikusok döntéseit.

A két nap eseményeiből kiderül, miként alakulnak a nézetek a személyközi kommunikációs folyamatokban, milyen hatása lehet a társadalom és a politika nyilvános párbeszédének, miben okozhat változást a közvetlen demokratikus vita, és vajon hogyan ítélkezik az ország közvéleménye, ha lehetősége nyílik a tájékozódásra és a mérlegelésre.


         TUDÓSÍTÁS   |   SZAVAZÁS   |   KVÍZAJÁNLAT   |   FÓRUM   |   FILMAJÁNLAT   |   ZENEAJÁNLAT