Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead in /var/www/magyaragora.org/html/include/functions.php on line 74

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/magyaragora.org/html/include/functions.php:74) in /var/www/magyaragora.org/html/include/session_handle.php on line 53

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /var/www/magyaragora.org/html/include/functions.php:74) in /var/www/magyaragora.org/html/include/session_handle.php on line 53
magyaragora.org
 


MAGYAR AGORAVITAHÉTVÉGEHÁTTÉRANYAGOKELEMZÉSEK


MTV

Romakérdés: vitahétvége átlagemberekkel az MTV-n
2005. szeptember 7.
A romák helyzetének és beilleszkedési lehetőségeinek témáját járja körül a Deliberatív Közvélemény-kutatás, amely szembesíti a döntéshozókat az emberek véleményével. A Magyar Agora teret ad arra, hogy az átlagemberek is kinyilvánítsák véleményüket a közügyekről. Azonban nem csak lehetőséget nyújt a véleménynyilvánításra, de egyben szembesíti is a politikai döntéshozókat az emberek véleményével és szándékaival. A kutatók célja, hogy ez egy demokratikus iránytű legyen, amely egyfajta politikai visszacsatolást ad. A Magyar Televízió és a hirado.hu folyamatosan beszámol a hétvége eredményeiről.

Magyar Agora - Romák és nem romák, romákról és nem romákról
2005. szeptember 14.
A vitahétvége során három plenáris ülést tartanak, amelyeket egy-egy prominens médiaszemélyiség vezet. Szeptember 17-18-án kövesse figyelemmel a Magyar Agorát az m1-en és a hirado.hu-n!

’Az emberek nagyon okosak’ - interjú James Fishkinnel
Gurzó Ákos - 2005. szeptember 16.
Amit világszerte megfigyeltem a hasonló fórumokon, az az, hogy az emberek nagyon okosak - ha sikerül meggyőznünk őket arról, hogy a véleményük igenis számít, és ha esélyt kapnak arra, hogy mélyebben foglalkozzanak egy témával, kérdéseket tegyenek fel, és válaszokat kapjanak. Ezt a lehetőséget nem tudjuk mindenkinek megadni. Viszont létre tudunk hozni olyan kisközösségeket, amelyek képviselik a társadalmat.

Magyar Agora - Vitahétvége a romakérdésől
2005. szeptember 17.
250 résztvevő vitázik a magyar társadalom egészét érintő problémákról. Szeptember 17-18-án Magyar Agora az MTV-n és a hirado.hu-n.

Kétmillió nézője volt a Magyar Agorának az m1-n
A hétvégi műsorfolyam sikeres volt a nézők körében
2005. szeptember 19.
Az MTV számára óriási büszkeség, hogy ilyen jelentoségű ügyet tudott sikeresen szolgálni, azaz valóban képes volt tömegeket a képernyő elé vonzani ezzel a témával. Bízzunk benne, hogy az "agora-policy" gondolkodás valóban meghozza a kis- és nagy közösségekben való együttműködés, -élés konfliktusmentesebb változatát.


         TUDÓSÍTÁS   |   SZAVAZÁS   |   KVÍZAJÁNLAT   |   FÓRUM   |   FILMAJÁNLAT   |   ZENEAJÁNLAT